Dalam Peraturan-Peraturan Makanan 1985 sos ini dirujuk kepada sos protein sayur hidrolisis sebatian atau sos protein tumbuhan hidrolisis sebatian yang diperolihi dengan menyebatikan sos protein sayur hidrolisis atau sos protein tumbuhan hidrolisis dengan cecair bersih yang disediakan daripada fermentasi kacang dari family glycine max dari bijirin atau tepung.
Sebatian sos ini hendaklah mengandungi tidak kurang daripada 0.3 peratus berat bagi setiap isipadu jumlah nitrogen (protein) dan 10 peratus garam.
Sos ini boleh mengandungi bahan pengawet yang dibenarkan, karamel sebagai pewarna, penambah perisa yang dibenarkan dan kondisioner makanan yang dibenarkan.
Sos Berperisa Tiram ini mempunyai khasiat tersendiri , untuk mengtahui khasiatnya sila klik disini.
 |
SOS TIRAM SAYURAN ADABI |
Sekiranya anda mengikuti kursus memproses kicap, anda boleh mempelajari teknik memproses sos berperisa tiram ini tanpa yuran tambahan dimana dipakejkan bersekali dengan kursus memproses kicap.
No comments:
Post a Comment